By Administrator

CIFRE OFICIALE. Scrierea asta am înfăptuit-o nu pentru organele de anchetă – că astea-s şi aşa extrem de ocupate şi au personal redus, mai vin şi concendiile -, ci pentru că am auzit de calitatea de gospodar a Întâiului Edil al Universului atât de des, încât a devenit axiomă. Şi am făcut verificarea de mai jos având convingerea că… #cevabunsoîntâmplatpentruoraş.

2015: 7 milioane de euro

În 2015, an în care la conducerea administraţiei băimărene s-a aflat Cătălin Cherecheş, pentru reparaţii curente şi întreţinerea drumurilor din municipiu s-a plătit peste 31 de milioane de lei (echivalentul a 7 milioane de euro) – suma exactă: 31.029.578 de lei. Subliniere, reţeaua de drumuri din Baia Mare are 382 km, adică jumătate cât reţeaua de drumuri judeţene (775 km), iar în acelaşi an, Drumuri şi Poduri SA a avut un buget tot de 31 de milioane de lei pentru a administra întreaga reţea de drumuri judeţene.

În fine, să nu ne-ncurcăm în kilometri şi să ajungem la „adrisanţi”. Cei 7 milioane de euro aferenţi anului 2015 pentru întreţinerea drumurilor din Baia Mare au fost împărţiţi de trei firme locale: Intracom (16,5 milioane lei – adică vreo 3,7 milioane euro), Drusalconstruct (8,1 milioane lei Citeste mai departe…

Sursa: : 2mnews RSS

      

Comments are closed.