By vlad ziarmm

Consumul de alcool, chiar si in cantitati moderate, a fost asociat cu schimbari produse asupra structurii creierului si cu o crestere a riscului de degradare a functiilor acestuia, informeaza Reuters citand un studiu desfasurat timp de 30 de ani in Marea Britanie, ale carui concluzii au fost publicate marti, transmite AGERPRES.

Cercetarea care a analizat creierele a 550 de persoane de varsta a doua a descoperit ca persoanele care consumau cele mai mari cantitati de alcool aveau un risc crescut de astrofie hipocampica — o forma de deteriorare a creierului care afecteaza memoria si orientarea in spatiu.

Persoanele care obisnuiau sa bea, in medie, peste 30 de unitati pe saptamana prezentau cel mai mare risc, insa si cei care erau consumatori medii — intre 14 si 21 de unitati pe saptamana — aveau un risc mult mai mare de a dezvolta atrofie hipocampica in comparatie cu subiectii abstinenti, au notat oamenii de stiinta.

Cercetatorii de la Universitatea Oxford si University College London au declarat ca aceste rezultate sustin reducerea limitei maxime de consum la 14 unitati de alcool pe saptamana, atat pentru barbati cat si Citeste mai departe…

Sursa: : ziarmm

      

Comments are closed.