By Administrator

CONFLICT DE INTERESE. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese de naturã administrativă, precum şi indicii privind existenţa conflictului de interese de natură penală în cazul alesului local Viorel Ţînţaş. Acesta, în calitate de consilier local al comunei Deseşti, a participat la deliberarea şi adoptarea a douã hotărâri (votând „pentru”), cu privire la Asociaţia „Plisaca” al cãrei membru este.

Respectivele hotărâri se refereau la păşunat şi gospodărire a pajiştilor din Deseşti (respectiv la aprobarea închirierii a 1.414 ha păşune din proprietatea publică a comunei şi la modificarea preţului de închiriere a pajiştilor ce aparţin domeniului public).

ANI susţine că, în acest mod, Ţînţaş a încălcat trei legi şi că a săvârşit infracţiunea de conflict de interese, sesizând Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Tot în acest an (la finalul lunii martie), ANI a mai constatat conflictul de interese în cazul altui consilier local din Deseşti, respectiv al lui Gheorghe Tupiţă.

2mnews

Citeste mai departe…

Sursa: : 2mnews RSS

      

Comments are closed.