By Administrator

ANALIZĂ. În urmă cu puţin timp, pornind de la o ştire-constatativă a agenţiilor naţionale de presă ce acredita ideea că Maramureşul a devenit, brusc, „miezul” economiei planetare, unii, surescitaţi, au propagat informaţia privind „PIB-ul record” al Maramureşului, mulţumind din inimă lui Doamne-Doamne, partidului şi domnilor Ciceu (!?) şi Zetea (!?), deopotrivă, pentru nemărginita performanţă de a cocoţa judeţul pe cele mai înalte culmi ale civilizaţiei şi succesului economic.

În sinteză, ştirea era aşa: „Maramureş, cea mai mare rată de creştere economică din România în 2016. PIB în creştere cu 6,2%, în condiţiile unei medii naţionale de +4,8%”. OK, ce nu-i OK? Ştirea e corectă, exaltarea nu-i. De ce? Pentru că nu semnifică NIMIC şi pentru că meritele administratorilor judeţului sunt nule. Am fost foarte săraci şi acum – fără să fim bogaţi, ba rămânând tot săraci printre săraci – am avut cea mai mare creştere procentuală. Procentuală.

Asta e o concluzie, în consecinţă, cei care înţeleg economie îşi încheie lectura aici – în caz că nu-s curioşi de analiza pe care ne-am străduit să o argumentăm şi să o pigmentăm cu comparaţii din „Iepoca de aur” -, ceilalţi, o continuă, sper, pentru a înţelege ce-i cu PIB-ul ăsta, de cîte Citeste mai departe…

Sursa: : 2mnews RSS

      

Comments are closed.