By vlad ziarmm

Apple va introduce o noua functie pentru iPhone care va elimina nevoia stringenta – si periculoasa – a utilizatorilor de a citi mesajele primite pe telefonul mobil si de a accesa meniul acestuia in timp ce se afla la volan, informeaza marti CNN, transmite AGERPRES.

Noua functie, numita “Do Not Disturb While Driving”, va fi inclusa in noul sistem de operare al Apple pentru dispozitive mobile, iOS 11.

In momentul activarii conexiunii dintre telefon si masina, fie prin Bluetooth sau prin cablu, ori daca autovehiculul se afla in miscare, telefonul va amana notificarile cu privire la diverse noutati, precum mesajele text primite sau stiri.

In cazul receptionarii unui SMS in timp ce posesorul telefonului conduce, dispozitivul va putea trimite inapoi un mesaj automat prin care expeditorul este anuntat ca utilizatorul se afla la volan si nu este disponibil momentan.

De asemenea, ecranul iPhone va putea fi blocat pentru a-i impiedica pe conducatorii auto sa utilizeze aplicatiile telefonului in timp ce conduc. Pasagerii care calatoresc in masina au posibilitatea de a dezactiva aceasta functie, precizeaza sursa citata.

Utilizatorii care se afla la volan vor putea accesa Apple Maps, Citeste mai departe…

Sursa: : ziarmm

      

Comments are closed.