By vlad ziarmm

Aproape jumatate (42%) din taierile ilegale de arbori depistate in 2016 au fost sesizate de catre populatie, iar pe primele trei locuri in privinta acestui fenomen se afla judetele Mures, Brasov si Olt, fiind aplicate sanctiuni de peste 33 milioane de lei, arata un raport intocmit de Greenpeace Romania, publicat miercuri, informeaza AGERPRES.

Conform datelor citate, in cursul anului trecut, la nivel national au fost inregistrate 9.444 de cazuri de taieri ilegale de arbori, ceea ce reprezinta o medie de 26 de cazuri/zi. Din totalul cazurilor depistate ca fiind ilegale, 3.986 (respectiv 42%) au fost identificate de catre cetateni, sustin realizatori raportului.

Cazurile identificate de catre populatie au fost semnalate autoritatilor prin instrumentele puse la dispozitie de catre acestea, respectiv Radarul Padurii, aplicatia mobila Inspectorul Padurii, site-ul www.inspectorupadurii.ro, dar si prin platforma online lansata de Greenpeace Romania, www.salvezpadurea.ro. Judetele cu cel mai mare grad de implicare a cetatenilor sunt: Arges si Dambovita — fiecare cu 7% din totalul cazurilor identificate ca urmare a sesizarilor primite.

Greenpeace Romania sustine, de asemenea, ca primele trei judete in care s-au inregistrat cele mai multe cazuri identificate Citeste mai departe…

Sursa: : ziarmm

      

Comments are closed.